christian rock

Door PietrKempy op zondag 7 juni 2009 21:01 - Reacties (23)
Categorie: -, Views: 6.761

Zo en alleen met de titel wordt mijn views al gehalveerd :) Maar dat terzijde

Ik las daarstraks de blog van ssj3gohan over death metal. Waarin hij beschrijft waarom Death metal de hoogste muziekvorm is. Wel naar mijn mening is deze er gewoon niet. Iedereen hoort wel iets anders graag. En ik kan nog al veel muziekgenres beluisteren en ze goed vinden. Zo luister ik nu naar MnM 1 van de hitradios in BelgiŽ maar mijn mp3 staat vol met metalcore, screamo, emocore, hardcore (rock) en christian rock. Allemaal wat hardere muziek (veel screams enzo en harde gitaren)

Maar christian rock heeft naar mijn mening de beste teksten. Niet dat ik christenen ben maar toch. Zo heeft relient k liedjes waar ik de eerste keer naar luister en denk damn dit is het gewoon... 5 keer later hoor je opeens het woordje god opduiken en nog een paar keer luisteren later en je hoort jezus opduiken. Dat is volgens mij muziekkunst. De luisteraar zo boeien met de betekenis van e tekst en het geluid dat hij niet door heeft dat het uiteindelijk iets gaat over iets waar hij toch een behoorlijk grote afkeer aan heeft.

Volgende: Paint.net 01-'11 Paint.net
Volgende: Windrichting 06-'09 Windrichting

Reacties


Door Tweakers user plankton123, zondag 7 juni 2009 21:06

Mwa, ben niet zo een fan van Christian Rock. Ook niet van death-metal btw :P

Geef mij maar gewone Heavy-Metal. Geen screamo muziek, maar goeie metal zonder achterlijk geschreeuw :)

Door Tweakers user dcm360, zondag 7 juni 2009 21:24

Niet dat ik christenen ben maar toch.
Dat is te merken aan deze zinsbouw te zien ;)
Maar eens onthouden voor als ik weer eens tijd heb (mezelf kennende is dat vrij vlot tussendoor op een moment dat ik er toch geen tijd voor heb), laatst heb ik ook al de redelijk opvallende combinatie van een cd van The Gathering en een van Enya mogen afrekenen, dus zo veel valt het vast niet op als ik eens wat anders luister.
(Aldus iemand die muziek luistert wisselend tussen Symphonic Death Metal en New Age)

Door Rens, zondag 7 juni 2009 21:44

Pietrkempy,

Als Christen vind ik het leuk om dit van je te horen, zelf ben ik ook erg fan van christian rock en ik koop hun cd's ook puur om de christelijke muziekindustrie te steunen.
Het is mooie muziek waarmee de harten van veel jongeren geraakt worden en hen tot inkeer brengen dat God je enige uitweg is nadat je werk op aarde voltooid is.

Persoonlijk vind ik Kutless (Dat betekent Cutless) de beste band die er is, en de verhalen die die jongens schrijven over wat ze hebben meegemaakt of hebben moeten opgeven om hun muziek te maken, en tot eer van God over de wereld te verspreiden.
Je kan hier hun testimonials lezen:
http://www.kutless.com/impactTestimonials.aspx

Ik zal je een lijstje geven van bands die ik goed vind:
Kutless
Flyleaf
Fireflight
This Beatifull Mess (De lead singer zit bij mij in de kerk)
As i Lay Dying
Demon Hunter
A Plea for a Purging
Skillet
Thousand Foot Krutch
Chasing Victory
Dead Poetic
Day of Fire
Believer
The Used
Decyfer Down
Disciple
Pillar
Falling Up
Plumb
Red

Kutless - Sea of Faces

I see the city lights all around me
Everyone's obscure
Ten million people each with their problems
Why should anyone care

And in Your eyes I can see
I am not just a man, vastly lost in this world
Lost in a Sea of Faces
Your body's the bread, Your blood is the wine
Because you traded Your life for mine

Sometimes my life it feels so trivial
Immersed in the greatness of space
Yet somehow you still find the time for me
It's then You show me Your love

And In Your eyes I can see
And in Your arms I will be
I am not just a man, vastly lost in this world
Lost in a Sea of Faces
Your body's the bread, Your blood is the wine
Because you traded Your life for mine

If only my one heart
Was all you'd gain from all it cost
Well I know you would have still been a man
With a reason
To willingly offer your life

I am not just a man, vastly lost in this world
Lost in a Sea of Faces
Your body's the bread, Your blood is the wine
Because you traded Your life for mine

Just one in a million faces

Door Tweakers user jetix189, zondag 7 juni 2009 21:51

melodic death metal! rulez 8-)

Door Tweakers user PietrKempy, zondag 7 juni 2009 21:53

@Rens :

TFK vinnek zaleg :)
Dead poetic ook
Flyleaf is gwn perfect

Ow jah probeer Fm static eens

Door Sigvatr, destroyer of wor, zondag 7 juni 2009 22:10

Zou er ook zoiets zijn zoals atheÔstische rock?

Maar dit even terzijde:

"Het is mooie muziek (Christen rock) waarmee de harten van veel jongeren geraakt worden en hen tot inkeer brengen dat God je enige uitweg is nadat je werk op aarde voltooid is."

Zo te horen moet jij nog een hoop doen.

Door Tweakers user pcprutser, zondag 7 juni 2009 22:11

idd, Relient K is goed in die dubbele teksten, maar ook Flyleaf is er nogal goed in!
Vorig jaar heb ik ze live op Flevo gezien, en Flyleaf is echt rete goed, op een gegeven moment stond de zangeres vol met tranen op het podium, zo mooi!

Ook Starfield en Stellar Kart vind ik goed, alleen hebben zij directere teksten, niet erg, maar voor velen wat hoog drempeliger.

Verder door last.fm blijf ik steeds weer nieuwe Christian bands en artiesten ontdekken, allen zijn sommigen lastig te vinden, qua downloaden..

Door Tweakers user PietrKempy, zondag 7 juni 2009 22:13

@pcprutser

ben er ook ingerold via last.fm meeste staan daar ook onder de noemer emo... laat ons zeggen dat de taggers van last.fm niet zo goed zijn :) flyleaf is idd gwn zoals ik al zei perfect :)

Door Stoney, zondag 7 juni 2009 22:38

Kun je wat goede emocore en screamo artiesten/nummers noemen?
Ik kan jammer genoeg geen last.fm radio meer luisteren, want ben geen subscriber en zit al aan me limiet.

Zal de artiesten van Rens ook eens luisteren

Door Tweakers user TeXiCiTy, zondag 7 juni 2009 22:40

Zogauw er de term metal aan hangt wordt het al vaak een sport om zo extreem mogelijk te doen. Wanneer dit kan zonder kwaliteit in te boeten is het prima en kan ik er vaak ontzettend van genieten. Hoewel een goede grunt technisch heel kunstig in elkaar zit en ontzettend moeilijk goed te doen is (als in, over 30 jaar nog een stem hebben) kan ik er toch niet van genieten. Als ik tijd over heb, wil ik nog wel eens wat death opzetten met de lyrics erlangs, maar over het algemeen heb ik de stugge opvatting dat de tekst verstaanbaar moet zijn om een boodschap over te brengen, heb je geen boodschap, hou het dan instrumentaal. Puur een kwestie van smaak. Heb toevallig net een nummertje van Angela Gossow op staan, mooi voorbeeld van hoe je duurzaam met je stem om kan gaan en van een barbie poppetje een beest kan maken.

Ik heb mijn muziek het liefst op thrash tempo met goede sociaal-politieke lyrics en het liefst met een exotische solo van een gitarist met jazz/blouse achtergrond. In het lyrics kamp zijn Metal Church en MegadetH mijn gedoodverfde winnaars. Beide bands hebben overigens aardig wat religieuze wortels maar met een kritische blik. Ook hier wordt vaak doorgeschoten met extreem anti-religieuze lyrics (*kuch* scandinavische bands *kuch*), maar dat is eigenlijk het mooie van het genre, ieder zijn uitlaatklep en niemand verplicht je ernaar te luisteren.

Wat ik op de radio hoor is ook wel lekker. Op de achtergrond tijdens het werk past een rustig deuntje zonder al te veel variatie en zoete teksten nou eenmaal beter dan vooruitstrevende progressieve composities die met mach 3 over de speakers knallen. Probleem wordt het pas als het rustig wordt, ik echt naar de radio ga luisteren en erachter kom dat voor de 4de keer die dag "Ayo Technology" gedraaid wordt. Mooie stem, mierenzoete tekst, paar cursussen gitaar spelen en een refrein van twee regels dat heel de dag in me hoofd blijft hangen. Ik doe het niet na, alle credits aan de maker voor het blij maken van zoveel luisteraars maar de frustratie uit ssj3gohan's post kan ik soms wel delen.

Ik denk uiteindelijk dat er mensen zijn die muziek waarderen naarmate de hoeveelheid effort die erin gestroken is en de originaliteit, en mensen die alleen het resultaat waarderen en het gevoel dat ermee gepaard gaat. Ben ik alleen thuis en heb ik geen leuke film bij de hand dan kan ik anderhalf uur aan de buis gekluisterd zitten met "Yngwie Malmsteen + New Japan Philharmonic". Is er volk over de vloer dan gaat de radio aan. Zou eigenlijk wel eens ergens een poll willen zien hoeveel mensen er iets om geven HOE de muziek gemaakt is. Ik gruwel van het idee dat er een zanger op het podium staat die een tekst zingt die door iemand achter de schermen geschreven is met een stel ingehuurde mensen voor de instrumenten (mits er niet gewoon een studio recorded track op de achtergrond staat). Maarja, ieder zijn ding, kan nog wel heel de avond slap verder ouwehoeren maar het is geen discussie en er komt geen uitkomst dus ik ga lekker nog wat foute nummers luisteren en dan naar bedje.

Door Tweakers user Afvalzak, zondag 7 juni 2009 23:14

@TeciCiTy
Ik gruwel van het idee dat er een zanger op het podium staat die een tekst zingt die door iemand achter de schermen geschreven is met een stel ingehuurde mensen voor de instrumenten
Ik kan me helemaal vinden met je verhaal (Zeker Metal Church + Megadeth. voor mij toch twee grootheden).
Ik kan me wel voorstellen dat als je als band gewoon slecht bent in lyrics schrijven je daar iemand voor inhuurt, want als zanger maakt het dan weinig uit of bijv. de drummer de lyrics schrijft of een ander persoon.
Zelf hou ik ook veel meer van muziek die recht uit het hart komt, en door die overbrugging van tekstschrijver/drummer naar zanger komt het vaak al een stuk minder oprecht over.
Maar er zijn genoeg bands(ook in de metal) die zelf geen 'lyrictalent' hebben en het daardoor dus overlaten aan iemand anders. En als je zelf zo eerlijk kan zijn vind ik het ook een pluspunt. Zolang de zanglijnen, gitaarsolo's en drumlijnen door hun zelf gemaakt worden blijft de muziek mij toch aanspreken.

Uitzondering hierop zijn dus mensen voor wie hun hele liedje van voor naar achter wordt gecomponeerd en waarbij ze op het laatst alleen kunnen bepalen of ze een blauwe broek of een rode broek aan doen ;)

Door Tweakers user tim87, zondag 7 juni 2009 23:18

@sigvatr

hmm, er is ook zoiets als viking rock, zeg maar het kleinere broertje van amon amarth ahaha :D , wat alles behalve christelijk is ;)

youtube eens Hel of Ultima Thule ofzo :)

Door Tweakers user tim87, zondag 7 juni 2009 23:46

krijg nou wat lol

http://www.youtube.com/watch?v=8oG_KGeJr6o => de wereld op z'n kop ( let op hun halskettingen die correct hangen lol )

en het is geen grap blijkbaar http://wapedia.mobi/en/Unblack_metal

lmao !

Door Tweakers user JohanValentijn, maandag 8 juni 2009 00:08

Lekkere muzieksmaak heb je :).

@Rens

je bent nog 3 goede bands vergeten wat mij betreft

As Cities Burn
Underoath
Belle Epoque
Akissforjersey

Door Tweakers user tim87, maandag 8 juni 2009 00:14

lol @ johanvalentijn xD

ik hou me niet bezig met die christelijke black lol :D kwam dit gwn daarpas tegen al youtubende ;) , leek me wel toepasselijk op de topic :)

Door Tweakers user JohanValentijn, maandag 8 juni 2009 00:24

ghehe, ik reageerde op de blog poster, ik heb zelf een hekel aan black metal :).

Door Tweakers user Gojira, maandag 8 juni 2009 00:57

@TeXiCiTy: Mooie post. Er zijn echter ook grunts die te verstaan zijn. ;) Luister maar eens naar Death. Lack of Comprehension, The Philosopher, et cetera.

Overigens ben ik niet zo van de Christian rock.. en al helemaal niet van religie. :')

Door Kikker, maandag 8 juni 2009 10:56

Het christendom is gewoon het gevolg van "wat knutselwerk" in de 3 eeuw....

Link> http://www.vkblog.nl/bericht/172573

En dat is geen grapje.

De basis van het christendom wordt gevormd door christen fundamentalisten met oogkappen op (de meeste dan)

Maar ja, dat is hun probleem.

Door Tweakers user woekele, maandag 8 juni 2009 12:29

Milow - Ayo Technology is misschien niet zo'n goed voorbeeld. Het origineel is immers van 50ct :) Een gangsta-rapnummer dus. Niet mierzoet ;)

Door Tweakers user TeXiCiTy, maandag 8 juni 2009 19:22

@Woekele, aargh dus dat figuur staat nog in de top40 met een cover ook. Lijkt metallica wel :X . En @MikePost, zogauw ik het kan verstaan noem ik het eigenlijk geen grunt mee :p Vraag me af waar de grens ligt. Lamb of God vind ik bijvoorbeeld nog net gaan. De lyrics en de texas lompheid a la pantera maken het helemaal compleet.

Door Opblaashaas, maandag 8 juni 2009 19:31

Ook een leuke muziekstroming, zolang je maar niet het uiterste raakt waarin iedere 3 regels het woord god/jezus/(vul ander gelovigenwoord in) voorkomt

@rens: zeer goede lijst, wist alleen niet dat the used christelijk was, nummer take it away doet me dat namelijk verre van denken

Door M. Peters, woensdag 15 september 2010 09:18

Ondanks dat ik zelf religues ben, luister ik ook veel naar death metal. Waar ik mij vaak aan erger zijn de anti-christelijke teksten, terwijl de muziek technisch gezien erg goed is. Dit maakt het voor mij soms moeilijk om te luisteren en verwijder ik meestal de betreffende nummers. Maar goed, iedereen mag zijn eigen mening hebben over bepaalde zaken. Er zijn ook genoeg uitzonderingen op detah metal gebied [Nile en Bolt Thrower] en teksten van veel bands moet je met een korreltje zout nemen. Een band waar ik vooral wat betreft de tekst inhoud om moet lachen is de death metal band Avulsed uit Spanje. Over the top teksten over kettingzagen en amputaties. :) Ik heb nog noot naar christian rock geluisterd. Tijd om dit ook is een keer te gaan doen.

Door Tweakers user Rhapsody, vrijdag 7 januari 2011 17:31

Nee sorry, ik heb juist een hekel aan 'pro-christelijke' teksten. Op de een of andere manier maakt het voor mij de muziek een stuk minder leuk.
'anti-christelijk' hoeft van mij ook niet, maar daar kan ik mij al meer in vinden.

Reageren is niet meer mogelijk